Vad kostar en målare?

Många verkar tro att en målare kostar ganska mycket att anlita, men faktum är att det inte är så dyrt som man kanske tror. En målare som kan sin sak är snabb och effektiv i sitt arbete, så även om det är stora ytor som ska målas så kommer det inte att kosta lika mycket som du föreställer dig att det ska kosta. Till saken hör att det många gånger skiljer sig i hur målaren arbetar – om det är som en egen entreprenör eller om hen är en del av en större firma. En liten detalj på många sätt och vis, men samtidigt en detalj som kan göra att priset mellan de olika alternativen kan variera ganska mycket.

Sedan handlar det om att känna igen rimliga nivåer. Man ska passa sig för dem som tar riktigt mycket betalt, men också för dem som är väldigt, väldigt billiga. I båda fallen så kommer det slutgiltiga resultatet att vara ett sådant som inte stämmer överens med vad du har betalat för tjänsten. Det handlar i slutändan om att du ska få ut mesta möjliga kvalité av varje betalad krona, för annars är det hela inte värt det – då kan du faktiskt göra det själv. Men för att nå fram till vad som är en rimlig nivå, och hur du nu hittar de olika alternativen som finns där ute, behöver du göra din hemläxa. Och vi är här för att hjälpa dig hitta rätt målare till rätt pris!

måla 3

Målarens Timpris är nyckeln

Det finns ytterligare faktorer som påverkar själva prisbilden för vad som är ett rimligt timpris, och en av de som spelar mest roll är var i landet du bor. Oftast är det så att de målare som man anlitar i storstadsområdena är dyrare än vad de som arbetar på mindre orter är – precis som fallet är med mycket annat i tjänstesektorn. Ofta är det också så att man kommer överens med en målare om vilken betalning det är som ska gälla för en specifik uppgift, och här finns det också utrymme för att kunna pressa priser – dock ska det inte vara något som är ett primärt syfte eftersom att det i sin tur kan skada relationen. Det handlar om att ni ska kunna ha en relation baserad på respekt för varandra, och då ska man inte vara petig med kostnaderna, även om möjligheten finns.

Ser man på vad timpriset i snitt ligger på så varierar det mellan 300 till 600 kronor per arbetad timme. Vad ditt timpris landar på beror på många av ovanstående faktorer, men något som också kan påverka är om målaren i sig anlitas för ett specialuppdrag, med avancerad målning. Men hur kan man då veta hur lång tid det kommer ta, och vad kommer materialet som används att kosta? Det är nästa steg i vår exempeluträkning.

En grov uppskattning

Det som en målare behöver veta för att kunna göra en bedömning av hur lång tid ett arbete kommer att ta är omfattningen av arbetet. Det krävs med andra ord en inledande inspektion eller en väldigt detaljerad beskrivning av dig för att målaren ska kunna ge dig ett rättvist prisförslag. Om det, till exempel, är en fasad som ska målas om och din målare beräknar att det kommer att ta 50 timmar att måla om allt på ett bra sätt. Säg då att han ger dig 400 kronor per timme. Det ger dig ett pris på 20 000 kronor. Detta är enbart tjänsten för målandet, inte materialet, som kommer att innebära omkring 8 000 kronor till, samt eventuella resekostnader. Totalpriset kan då landa på omkring 30 000 kronor för en ommålning av fasaden.

Det här är innan du har använt dig av ROT-avdraget. När du anlitar en målare kan du nämligen använda dig av detta smidiga avdrag, som innebär att du kan dra av 30 % av den kostnad som har med själva tjänsten att göra. Det betyder alltså att materialet inte räknas in i detta, men just när det gäller målare så är kostnaden för tjänsten det som kostar allra mest – 20 000 kronor i exemplet ovan, till exempel. Fortsätter vi på det exemplet och testar ROT-avdraget mot det så betyder det att 6 000 kronor kan dras av, vilket skapar en slutkostnad på 14 000 istället för 20 000. Med andra ord kan man komma betydligt billigare undan med hjälp av ROT!

Kostnad målning inomhus

Om du funderar på om kostnad målning inomhus handlar om så kan du läsa på om kostnad målning inomhus här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla huset kostnad

Om du funderar på om måla huset kostnad handlar om så kan du läsa på om måla huset kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla om fasad kostnad

Om du funderar på om måla om fasad kostnad handlar om så kan du läsa på om måla om fasad kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla hus pris

Om du funderar på om måla hus pris handlar om så kan du läsa på om måla hus pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Vad kostar 10 liter färg

Om du funderar på om vad kostar 10 liter färg handlar om så kan du läsa på om vad kostar 10 liter färg här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad målare ett rum

Om du funderar på om kostnad målare ett rum handlar om så kan du läsa på om kostnad målare ett rum här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla väggar pris

Om du funderar på om måla väggar pris handlar om så kan du läsa på om måla väggar pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målning m2 pris

Om du funderar på om målning m2 pris handlar om så kan du läsa på om målning m2 pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla om rum kostnad

Om du funderar på om måla om rum kostnad handlar om så kan du läsa på om måla om rum kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Timpris målare 2019

Om du funderar på om timpris målare 2019 handlar om så kan du läsa på om timpris målare 2019 här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Vad kostar målarfärg

Om du funderar på om vad kostar målarfärg handlar om så kan du läsa på om vad kostar målarfärg här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målning pris per kvm

Om du funderar på om målning pris per kvm handlar om så kan du läsa på om målning pris per kvm här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kvm pris spackling/målning

Om du funderar på om kvm pris spackling/målning handlar om så kan du läsa på om kvm pris spackling/målning här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Takmålning pris

Om du funderar på om takmålning pris handlar om så kan du läsa på om takmålning pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målning inomhus kostnad

Om du funderar på om målning inomhus kostnad handlar om så kan du läsa på om målning inomhus kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla rum kostnad

Om du funderar på om måla rum kostnad handlar om så kan du läsa på om måla rum kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad måla fasad

Om du funderar på om kostnad måla fasad handlar om så kan du läsa på om kostnad måla fasad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målarfärg pris

Om du funderar på om målarfärg pris handlar om så kan du läsa på om målarfärg pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad tapetsering

Om du funderar på om kostnad tapetsering handlar om så kan du läsa på om kostnad tapetsering här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Färg pris

Om du funderar på om färg pris handlar om så kan du läsa på om färg pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad måla om rum själv

Om du funderar på om kostnad måla om rum själv handlar om så kan du läsa på om kostnad måla om rum själv här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Offert målare

Om du funderar på om offert målare handlar om så kan du läsa på om offert målare här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Våtrumstapet pris

Om du funderar på om våtrumstapet pris handlar om så kan du läsa på om våtrumstapet pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Vad kostar färg

Om du funderar på om vad kostar färg handlar om så kan du läsa på om vad kostar färg här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kvm pris spackling målning

Om du funderar på om kvm pris spackling målning handlar om så kan du läsa på om kvm pris spackling målning här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Rum målning pris

Om du funderar på om rum målning pris handlar om så kan du läsa på om rum målning pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Vad kostar färg till ett hus

Om du funderar på om vad kostar färg till ett hus handlar om så kan du läsa på om vad kostar färg till ett hus här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla om huset pris

Om du funderar på om måla om huset pris handlar om så kan du läsa på om måla om huset pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla om hus pris

Om du funderar på om måla om hus pris handlar om så kan du läsa på om måla om hus pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad att måla om hus

Om du funderar på om kostnad att måla om hus handlar om så kan du läsa på om kostnad att måla om hus här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla en lägenhet pris

Om du funderar på om måla en lägenhet pris handlar om så kan du läsa på om måla en lägenhet pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Pris måla hus

Om du funderar på om pris måla hus handlar om så kan du läsa på om pris måla hus här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Måla fasaden kostnad

Om du funderar på om måla fasaden kostnad handlar om så kan du läsa på om måla fasaden kostnad här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Vad kostar färg till ett rum

Om du funderar på om vad kostar färg till ett rum handlar om så kan du läsa på om vad kostar färg till ett rum här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målning pris

Om du funderar på om målning pris handlar om så kan du läsa på om målning pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Ungefärlig kostnad måla hus

Om du funderar på om ungefärlig kostnad måla hus handlar om så kan du läsa på om ungefärlig kostnad måla hus här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målare göteborg pris

Om du funderar på om målare göteborg pris handlar om så kan du läsa på om målare göteborg pris här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad tapetsering av rum

Om du funderar på om kostnad tapetsering av rum handlar om så kan du läsa på om kostnad tapetsering av rum här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Kostnad måla om hus 2019

Om du funderar på om kostnad måla om hus 2019 handlar om så kan du läsa på om kostnad måla om hus 2019 här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.

Målning kostnad per kvm

Om du funderar på om målning kostnad per kvm handlar om så kan du läsa på om målning kostnad per kvm här. Bygg upp din kunskap och bli bättre på ämnet.